2017-03-31 12:04:24• hírek • Kocsis Zoltán

Ez már a konkrétumok ideje

Március 29-én, szerdán több napos hivatalos munkalátogatásra érkezett Szatmár megyébe a németországi Ostalb járás több vezető politikusa, élén Volker Grabbal, Ellwangen város alpolgármesterével.

A német küldöttség tagja többek között Karl Kurz, Ostalb járás Prefektusi Hivatalának gazdasági igazgatója, Henry Forster, a járás szemétgazdálkodásért felelős szakembere, Walter Hees, Ostalb járás klinikáinak menedzsere, valamint Klaus Wolf, Ostalb járás Prefektusi Hivatalának igazgatója.

A német vendégek szatmári körútjuk során megtekintettek több céget, a Szatmár Megyei Kórházat, pénteken pedig a Szatmár Megyei Tanácsnál folytattak megbeszéléseket.

„Vendéglátóink őszi, németországi látogatásának inkább protokolljellege volt, akkor írtuk alá az együttműködésről szóló szerződést. A most azért vagyunk itt, hogy konkrétumokról, kézzelfogható projektekről beszéljünk”, jelentette ki Grab.

A polgármester és Pataki Csaba tanácselnök az egészségügyet, a hulladékgazdálkodást, a (duális) szakképzést, a közigazagtást, valamint a gazdaságot jelölte meg az együttműködés első számú területeitként. „Érdekes dolgokat, innovatív cégeket láttunk. A látottak alapján pedig konkrét elképzeléseink vannak a további együttműködésről”, jelentette ki Grab.

Az egyik konkrétum az Ellwangenben működő akadémia. Az önkormányzat a hadsereg egykori kaszárnyáját alakította át bentlakássá, ami lehetővé teszi diákok százainak képzését. Az akadémia kapuja szatmári fiatalok előtt is nyitva áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: